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アイテム
鰹出汁摂取によるヒトの体組成,血液検査値及び精神状態の変化
https://kwjc.repo.nii.ac.jp/records/1072
https://kwjc.repo.nii.ac.jp/records/10724532117d-950e-44a9-be9c-9e1aa37c26ad
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2015-05-22 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 鰹出汁摂取によるヒトの体組成,血液検査値及び精神状態の変化 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Changes of Body Composition,Blood Biochemical Parameters and Mood States by Ingestion of Dried-bonito Broth in Humans | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 鰹出汁 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 体組成 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 血液検査 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 精神状態 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Dried-bonito Broth | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Body Composition | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Mood States | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
住澤, 知之
× 住澤, 知之× 田中, 友莉恵× 宮内, 香奈× 浜崎, 眞美× 胸元, 孝夫× 竹中, 正巳× 宮内, 朝世 |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | In our previous report, it was suggested the daily ingestion of dried-bonito broth might enhance the basal metabolism and prevent lifestyle-related diseases. To revalidate this possibility and the effects for mood states by dried-bonito broth, 24 healthy young female subjects ingested dried-bonito broth for 40 or 42 days. Measurement of body composition, blood biochemical parameters and mood states using the profile of mood states (POMS) questionnaire were performed before and after the ingestion periods. The body weight, soft lean mass, blood HDL cholesterol level and blood adiponectin level after the ingestion periods were significantly higher than that before the ingestion. The decrease in blood free fatty acids level was also significant. And the tendency for increase in body weight, soft lean mass and blood adiponectin level seemed to be representative for our previous finding. On the other hand, the increase in blood HDL cholesterol level and the decrease in blood free fatty acids level did not. The changes in mood states by dried-bonito broth ingestion were not significant. This study clarified that the reproducibility of enhancement in the basal metabolism and prevention against lifestyle-related diseases by the daily ingestion of dried-bonito broth. | |||||
書誌情報 |
鹿児島女子短期大学紀要 en : BULLETIN OF KAGOSHIMA WOMEN'S COLLEGE 巻 49, p. 5-9, 発行日 2014 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 鹿児島女子短期大学 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 0286-8970 | |||||
書誌レコードID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN10553637 |