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  1. 鹿児島女子短期大学紀要
  2. 第49号(2014)

鰹出汁摂取によるヒトの体組成,血液検査値及び精神状態の変化

https://kwjc.repo.nii.ac.jp/records/1072
https://kwjc.repo.nii.ac.jp/records/1072
4532117d-950e-44a9-be9c-9e1aa37c26ad
名前 / ファイル ライセンス アクション
04住澤知之.pdf 鰹出汁摂取によるヒトの体組成,血液検査値及び精神状態の変化 (970.7 kB)
license.icon
Item type 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1)
公開日 2015-05-22
タイトル
タイトル 鰹出汁摂取によるヒトの体組成,血液検査値及び精神状態の変化
タイトル
タイトル Changes of Body Composition,Blood Biochemical Parameters and Mood States by Ingestion of Dried-bonito Broth in Humans
言語 en
言語
言語 jpn
キーワード
主題Scheme Other
主題 鰹出汁
キーワード
主題Scheme Other
主題 体組成
キーワード
主題Scheme Other
主題 血液検査
キーワード
主題Scheme Other
主題 精神状態
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Dried-bonito Broth
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Body Composition
キーワード
言語 en
主題Scheme Other
主題 Mood States
資源タイプ
資源タイプ識別子 http://purl.org/coar/resource_type/c_6501
資源タイプ departmental bulletin paper
著者 住澤, 知之

× 住澤, 知之

WEKO 2553

住澤, 知之

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田中, 友莉恵

× 田中, 友莉恵

WEKO 2554

田中, 友莉恵

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宮内, 香奈

× 宮内, 香奈

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宮内, 香奈

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浜崎, 眞美

× 浜崎, 眞美

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浜崎, 眞美

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胸元, 孝夫

× 胸元, 孝夫

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胸元, 孝夫

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竹中, 正巳

× 竹中, 正巳

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竹中, 正巳

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宮内, 朝世

× 宮内, 朝世

WEKO 2559

宮内, 朝世

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抄録
内容記述タイプ Abstract
内容記述 In our previous report, it was suggested the daily ingestion of dried-bonito broth might enhance the basal metabolism and prevent lifestyle-related diseases. To revalidate this possibility and the effects for mood states by dried-bonito broth, 24 healthy young female subjects ingested dried-bonito broth for 40 or 42 days. Measurement of body composition, blood biochemical parameters and mood states using the profile of mood states (POMS) questionnaire were performed before and after the ingestion periods. The body weight, soft lean mass, blood HDL cholesterol level and blood adiponectin level after the ingestion periods were significantly higher than that before the ingestion. The decrease in blood free fatty acids level was also significant. And the tendency for increase in body weight, soft lean mass and blood adiponectin level seemed to be representative for our previous finding. On the other hand, the increase in blood HDL cholesterol level and the decrease in blood free fatty acids level did not. The changes in mood states by dried-bonito broth ingestion were not significant. This study clarified that the reproducibility of enhancement in the basal metabolism and prevention against lifestyle-related diseases by the daily ingestion of dried-bonito broth.
書誌情報 鹿児島女子短期大学紀要
en : BULLETIN OF KAGOSHIMA WOMEN'S COLLEGE

巻 49, p. 5-9, 発行日 2014
出版者
出版者 鹿児島女子短期大学
ISSN
収録物識別子タイプ ISSN
収録物識別子 0286-8970
書誌レコードID
収録物識別子タイプ NCID
収録物識別子 AN10553637
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Ver.1 2023-06-19 13:21:18.840635
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