WEKO3
アイテム
サトウキビ廃糖蜜の焙煎によるDPPHラジカル消去能の増加と抗変異原性(自然科学編)
https://kwjc.repo.nii.ac.jp/records/264
https://kwjc.repo.nii.ac.jp/records/2643c527e50-2e21-430f-9ebf-a04861775ca5
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
---|---|---|
![]() |
Item type | 紀要論文(ELS) / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
---|---|---|---|---|---|---|
公開日 | 2012-01-01 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | サトウキビ廃糖蜜の焙煎によるDPPHラジカル消去能の増加と抗変異原性(自然科学編) | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Enhancement of DPPH-Radical Scavenging Activity and Antimutagenicity in Roasted Sugarcane Molasses(NATURAL SCIENCE) | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | サトウキビ | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 廃糖蜜 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 焙煎 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | DPPH | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | ラジカル消去能 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 抗変異原性 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | sugarcane | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | molasses | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | roast | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | DPPH-radical scavenging activity | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | antimutagenicity | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
ページ属性 | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | P(論文) | |||||
著者名(日) |
吉元, 誠
× 吉元, 誠× 木戸, めぐみ× 杉田, 望美× 水元, 綾子× 吉崎, 惠× 氏原, 邦博× 倉田, 理恵 |
|||||
著者名よみ |
ヨシモト, マコト
× ヨシモト, マコト× キド, メグミ× スギタ, ノゾミ× ミズモト, アヤコ× ヨシザキ, メグミ× ウジハラ, クニヒロ× クラタ, リエ |
|||||
著者名(英) |
YOSHIMOTO, Makoto
× YOSHIMOTO, Makoto× KIDO, Megumi× SUGITA, Nozomi× MIZUMOTO, Ayako× YOSHIZAKI, Megumi× UJIHARA, Kunihiro× KURATA, Rie |
|||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 鹿児島女子短期大学 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 鹿児島女子短期大学 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 鹿児島女子短期大学 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 鹿児島女子短期大学 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 鹿児島女子短期大学 | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 九州沖縄農業研究センター | |||||
著者所属(日) | ||||||
値 | 九州沖縄農業研究センター畑作研究領域 | |||||
抄録(英) | ||||||
内容記述タイプ | Other | |||||
内容記述 | The potential chemopreventive properties of the molasses from sugarcane were examined to promote the demand of this residue from the sugarcane industry. Roast of the molasses at temperature between 140 and 180℃ for 20 min enhanced remarkably the DPPH-radical scavenging activity in comparison with non-roast one. The molasses roasted at 160℃ showed the maximum DPPH-radical scavenging activity at temperature between 100℃ and 200℃ for 20 min. Extract from roasted molasses at 160℃ for 20 min showed stronger antimutagenicity than one from non-roast one at 10 mg additional content. The increase and decrease in DPPH-radical scavenging activity and polyphenolic contents were similar to the browning pattern by the roast, suggesting that the antioxidative components may be the polyphenolic-related one. These results indicate that the roasted molasses from sugarcane is available for the material with physiological functions. | |||||
雑誌書誌ID | ||||||
収録物識別子タイプ | NCID | |||||
収録物識別子 | AN10553637 | |||||
書誌情報 |
鹿児島女子短期大学紀要 巻 47, p. 35-42, 発行日 2012 |