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アイテム
鰹出汁摂取による血中アディポネクチン濃度の上昇:指宿市「地域食材の健康に及ぼす機能性効果研究委託事業」による検証
https://kwjc.repo.nii.ac.jp/records/1283
https://kwjc.repo.nii.ac.jp/records/128359376777-b423-4a51-aecf-9f512e30ecfd
名前 / ファイル | ライセンス | アクション |
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Item type | 紀要論文 / Departmental Bulletin Paper(1) | |||||
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公開日 | 2017-04-13 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | 鰹出汁摂取による血中アディポネクチン濃度の上昇:指宿市「地域食材の健康に及ぼす機能性効果研究委託事業」による検証 | |||||
タイトル | ||||||
タイトル | Enhancement of Serum Adiponectin Level by Ingestion of Dried-bonito Broth in Humans | |||||
言語 | en | |||||
言語 | ||||||
言語 | jpn | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 鰹出汁 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | アディポネクチン | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 基礎代謝 | |||||
キーワード | ||||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | 生活習慣病予防 | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Dried-bonito Broth | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Adiponectin | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Basal metabolism | |||||
キーワード | ||||||
言語 | en | |||||
主題Scheme | Other | |||||
主題 | Lifestyle-related diseases prevention | |||||
資源タイプ | ||||||
資源タイプ識別子 | http://purl.org/coar/resource_type/c_6501 | |||||
資源タイプ | departmental bulletin paper | |||||
著者 |
住澤, 知之
× 住澤, 知之 |
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抄録 | ||||||
内容記述タイプ | Abstract | |||||
内容記述 | In our previous report, it was suggested the daily ingestion of dried-bonito broth might increase the blood adiponectin level. To revalidate this observation, 54 healthy Ibusuki citizen subjects ingested dried-bonito broth for 62 days twice after an interval for 64 days. Measurement of body composition and blood biochemical parameters were performed before and after each ingestion period. The serum adiponectin level after the each ingestion period were significantly higher than that before the ingestion. This study may clarify that the reproducibility of enhanced basal metabolism and prevention against lifestyle-related diseases by the daily ingestion of dried-bonito broth. | |||||
書誌情報 |
鹿児島女子短期大学紀要 en : BULLETIN OF KAGOSHIMA WOMEN’S COLLEGE 巻 52, p. 1-4, 発行日 2017 |
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出版者 | ||||||
出版者 | 鹿児島女子短期大学 | |||||
ISSN | ||||||
収録物識別子タイプ | ISSN | |||||
収録物識別子 | 0286-8970 |